Dyn hûs... dyn thús 
 

by ús thús


Ik vind het leuk om je te laten zien waar ik woon. Samen met mijn familie wonen we sinds 2010 in een karakteristieke woonboerderij in Joure, Friesland. De indeling van ons huis is heel erg veranderd. Wat voorheen een gedateerde woning met veel hokjes was is nu een open en gezellige ruimte geworden. De verbouwing vond stapje voor stapje plaats. Toen de verbouwing klaar was (lees zo goed als klaar, we bedenken altijd wel weer iets nieuws) heeft Joyce Vloet foto’s bij ons thuis gemaakt die in de woonbladen Landelijk wonen en Vtwonen vloer en wand verschenen. Veel objecten in het interieur hebben een verhaal of komen uit de kringloop. Dat geeft het huis extra karakter.
De ronde tafel stond al in het huis. De stoel bij de ronde tafel is een cadeau van een oom en tante van mijn moeder. Het aardewerk zijn gepimpte schalen uit de kringloop winkel. 


De oude toonbank uit de kantoorboekhandel van mijn moeders pake en beppe siert de keuken. Het aanrechtblad komt uit de woning van mijn pake en beppe, gecombineerd met de planken uit de oude koeienstal.

Zo'n half afgebroken muur geeft extra sfeer aan de ruimte. 
De kledingkast heb ik samen met mijn vader gemaakt. De fotolijstjes komen uit de kringloop en heb ik geverfd in de kleur Brave Ground van Flexa. De slinger is gemaakt van oude stukken stof. 
E-mailen
Bellen
Instagram